SegaMots

Comarca de La Segarra, des de 2019. 

La narració oral com a art i com a fet col·lectiu, font de coneixements transmesos de generació en generació, camp idoni per fer palesa la nostra interculturalitat, per celebrar i per redescobrir, revitalitzar i refermar el patrimoni cultural immaterial que forma part de la nostra identitat.

El projecte neix amb voluntat de programació anual estable i es compón de:

  • Un cicle de contes (contes a la Catxipanda) als centres educatius i a les residèncias per a gent gran.
  • Propostes didàctiques en relació amb els museus i les biblioteques.
  • I un festival (SegaMots) que funciona com a tret de sortida o culminació del projecte.

Narradores de diferents indrets, amb veus i estils diferents, porten la seva manera de fer a residències, escoles i festival. 

Les institucions que fan possible el projecte són: el Consell Comarcal de La Segarra, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament de Guissona, l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, l’Ajuntament de Tarroja, i l’Ajuntament de Plans de Sió, el Museu de Cervera i el Museu de Guissona. Hi han col·laborat, fins ara, el Conservatori de Cervera, l’Escola de Música de Guissona, l’Escola de Teatre La Caserna, la Coral Infantil Nova Cervera, els Amics del Conte, les escoles Jaume Balmes, Mn J Arques, i Les Savines. Hi han participat en les dues primeres edicions els següents artistes de la narració oral: Noemí Caballer, Martha Escudero, Tània Muñoz, Inés Bengoa, Lídia Clua, Yoshi Hioki, Mon Mas, Carles Alcoy, Sandra Rossi i Susagna Navó.

La meva tasca ha estat la de fer xarxa, cercar col·laboracions i complicitats, coordinar, i de tant en tant, donar-me el gust i contar històries.